Založ si blog

Panelové sídliská

Často premýšľame nad tým, čo nás v budúcnosti asi čaká. Keď sa na budúcnosť dívame z pohľadu bytovej výstavby, vidíme jeden veľký problém : panelové sídliská.

Panelové sídliská sú pre mnohých jedinou šancou na bývanie, no v skutočnosti môžu byť aj časovanou bombou. Nikto si dnes netrúfa odhadnúť, kedy sa ich éra skončí a kedy sa z nich budú musieť obyvatelia vysťahovať, rozobrať a nahradiť novým bývaním. Skôr či neskôr to príde. Nemáme na mysli len konštrukčné problémy, ale aj morálne zastaranie, nevyhovujúci životný štýl a kultúra bývania, zdravotné aspekty, parkoviská, ekológia…

Na Slovensku máme vyše 600.000 panelových bytov. Koľko v nich môže žiť ľudí?

Čo s nimi? Zdá sa, že to dopadne podobne ako rómska problematika..NERIEŠENÉ – ODLOŽENÉ. Neriešené pokiaľ nebude horieť, pokiaľ sa niečo nestane. Lenže potom už bude neskoro. Nastane zbytočná panika, ohromný prepad cien starých nehnuteľností a silný nárast cien nových nehnuteľností. Banky už nebudú ochotné panelové bývanie financovať, pôvodní majitelia ich nebudú vedieť predať. Riešiť tento problém až potom bude neskoro.

Preto, ak aj vy náhodou ste obyvateľmi panelovej bytovky, zamyslite sa, v akom stave sa dnes vaše panelové bývanie nachádza. Viete mu nejako pomôcť, vykazuje už dnes nejaké poruchy? Je možné už dnes niečo zachrániť a predísť alebo aspoň oddialiť budúci problém? Ak áno, spravte to v čas, presvedčte susedov a pustite sa do rekonštrukcie. Inak vás v budúcnosti a v lepšom prípade čaká len prepad hodnoty vášho majetku.

 

Rakúski hotelieri už čoskoro obdržia prehľady o záujemcoch na sezónne práce.

28.09.2012

Hotelieri v rakúskych Alpách sa začínajú pripravovať na prichádzajúcu sezónu. Tak ako aj po minulé roky, tak aj teraz budú hojne využívať slovenskú a českú pracovnú silu. WorkingParku už o týždeň začne aktívne rozosielať informácie o záujemcoch, ktorí sa prihlásili na tieto práce. Preto ak máte záujem uchádzať sa o tieto sezónne práce, vytvorte si pracovný [...]

WorkingPark hýbe pracovnou silou v slabších regiónoch

27.09.2012

Regióny s vysokou nezamestnanosťou dostanú novú injekciu. WorkingPark prináša nástroj, ktorým sa mu darí rozhýbať pracovnú silu. Dôležité je aby boli ľudia ochotní vycestovať za prácou. Nezáleží na tom, či sú uchádzači ochotní vycestovať len po hranice štátu alebo nemajú problém s prácou v zahraničí.Dôležité je aby pracovná sila, ktorá čaká doma [...]

WANTED, but only alive! Alebo hľadajú sa programátori, marketéri, bloggeri, grafici…

23.09.2012

Start up projekt feegloo.com prináša novú príležitosť, ako sa môžete stať súčasťou realizačných tímov zaujímavých projektov, spolupracovať na nich, ovplyvňovať ich smerovanie a podieľať sa na ich zisku. V hre je veľmi veľa, pre členov, ktorí sa zapoja do projektov cez feegloo.com je v niektorých prípadoch vyčlenených až 60% zisku z projektov. A to môže byť pri [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 38012x
Priemerná čítanosť článkov: 1810x

Autor blogu

Kategórie