Založ si blog

Projekt, ktorý bude pomáhať Slovákom

Je podľa vás správna ľavicová alebo pravicová politika? Väčšina z nás si myslí, že v tom má jasno. Keby ale bola odpoveď na túto otázku jasná, prečo by sa tieto protipóly tak často striedali vo vláde?  Ok, dajme tomu, že na Slovensku v tom ešte nemáme jasno. Ale prečo sa tak deje aj v ekonomicky silných krajinách?

Predpokladám, že je to práve preto, lebo na túto otázku správna odpoveď neexistuje.

Ľavicovej politike, minimálne tej u nás, chýba cit pre ekonomiku. Bez podpory tvorcov hodnoty – podnikateľského sektora sa nedá zabezpečiť ekonomický rozvoj. A bez ekonomického rozvoja nejde dlhodobo podporovať sociálne vrstvy a garantovať istoty. Určite nie v takej skladbe obyvateľstva, akú máme na Slovensku. Prečo teda ľavicové vlády devastujú podnikateľské prostredie systémom, pre ne tak typickým? Predpokladám, že odpoveď je práve v 4-ročnom volebnom období. Primárnym cieľom je rozhodovať tak, aby mohlo nasledovať ďalšie volebné obdobie tej istej vlády. Ľavicová politika sa stavia do polohy spasiteľa, ktorý prišiel, aby zachránil svoje úbohé ovečky s nastrčenými dlaňami.

Pravicová politika má zasa tendenciu hasiť. Hasiť štátny rozpočet, štátny dlh. Tváriť sa, že podporuje tvorcov hodnoty. Bohužiaľ, pri tomto svojom hasení väčšinou narobí mnoho chýb na všetkých stranách. Hrubo devastuje potreby najslabšej, no širokej vrstvy obyvateľstva. Vzhľadom na nepriaznivý vývoj demografickej krivky a skladbu nášho obyvateľstva nemá takýto prístup veľkú šancu na dlhšie ako 4-ročné obdobie vlády.

Vzhľadom na komplikovanosť až nemožnosť vyslovenia správnej odpovede na otázku: „Je správna ľavicová alebo pravicová politika?”, väčšinou sa vo voľách rozhodujeme na základe charizmy jednotlivcov. Dôkazom toho sú politici, ktorí zastupujú svoje strany až takým spôsobom, že ich koniec alebo pád znamená to isté aj pre ich strany.

Teraz ale k meritu veci. Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti je potrebné si uvedomiť, že z politického hľadiska nás čaká nekonečná hojdačka zmien politických orientácií, názorov, nastavovania cieľov a nesúrodé striedanie ekonomických preferencií.

Lenže pre našu krajinu a nás, Slovákov, je v súčasnom stave, súčasnej ekonomickej situácii a prognózam do budúcnosti takýto stav neudržateľný. Je potrebné urobiť niečo, čo nás odtrhne od závislosti na tejto politickej hojdačke. Niečo, čo bude mať dlhodobé smerovanie bez politického vplyvu. Niečo, čo dokáže tento národ alebo aspoň jeho významnú časť posunúť vpred alebo slušne živiť. Dá ľudom reálnu ekonomickú moc, umožní lepšie chápať ekonomické súvislosti a zažívať úspechy, ale aj neúspechy na vlastnej koži. Až potom môže byť politika sociálnou, keď bude väčšina obyvateľstva sebestačná, nie závislá.

 

Vytvorme projekt, ktorý by nám slúžil ako naša spoločná firma. Umožniť všetkým Slovákom, ktorí prejavia záujem, aby sa stali jej akcionármi. Postupne bude ukrajovať biznis z rúk zahraničných firiem, ktoré sa u nás udomácnili, a vracať tak pridanú hodnotu späť k nám, obyvateľom tejto krajiny. Svojim akcionárom by zabezpečila prídavný zdroj pasívneho príjmu, aby sa nemuseli strachovať o živobytie, keď pôjdu na dôchodok. Pretože ak dnes chodíte do práce a váš plat vám už dnes nestačí, tak sa strachovať začnite!

Vytýčme si spoločné ciele:

  • Zjednodušiť prístup k vlastnému bývaniu pre mladých ľudí, aby sa nebáli zakladať rodiny.
  • Vykonávať aktivity, ktoré budú priamo podporovať slovenské firmy, zlepšiť tak ich konkurencieschopnosť na našom vlastnom trhu.
  • Neustále vymýšľať a vytvárať nové a nové podnikateľské projekty, ktoré dokážu znižovať rady našich nezamestnaných a zlepšovať tak ekonomické vyhliadky celej spoločnosti.
  • Kumulovať finančné zdroje a poskytovať bankové služby. Zhodnocovať vklady Slovákov a vracať výnosy z týchto služieb späť na Slovensko.
  • No a nakoniec, expandovať do zahraničia. Expanzia na zahraničný trh nám zabezpečí to, prečo sú dnes u nás zahraničné firmy. Tvorba pridanej hodnoty v zahraničí, ktorá sa vám vracia späť v podobe zisku. To je dôvod, prečo aj k nám prenikajú zahraničné spoločnosti. Nie sú tu preto, aby nám pomohli, ale preto, aby zarobili peniaze. O to isté by sme sa mali pokúsiť aj my, ale tentokrát v prospech nás, Slovákov.

Sme presvedčení, že to je možné dokázať. Že sa nám podarí zrealizovať niečo, čo nemá obdoby. Že si spoločne môžeme pomôcť.

Potom si môže politika robiť svoju politiku. Už jej nebudeme pripisovať takú dôležitú úlohu, ako jej prisudzujeme dnes. Pretože budeme sebestačnejší.

 

 

Rakúski hotelieri už čoskoro obdržia prehľady o záujemcoch na sezónne práce.

28.09.2012

Hotelieri v rakúskych Alpách sa začínajú pripravovať na prichádzajúcu sezónu. Tak ako aj po minulé roky, tak aj teraz budú hojne využívať slovenskú a českú pracovnú silu. WorkingParku už o týždeň začne aktívne rozosielať informácie o záujemcoch, ktorí sa prihlásili na tieto práce. Preto ak máte záujem uchádzať sa o tieto sezónne práce, vytvorte si pracovný [...]

WorkingPark hýbe pracovnou silou v slabších regiónoch

27.09.2012

Regióny s vysokou nezamestnanosťou dostanú novú injekciu. WorkingPark prináša nástroj, ktorým sa mu darí rozhýbať pracovnú silu. Dôležité je aby boli ľudia ochotní vycestovať za prácou. Nezáleží na tom, či sú uchádzači ochotní vycestovať len po hranice štátu alebo nemajú problém s prácou v zahraničí.Dôležité je aby pracovná sila, ktorá čaká doma [...]

WANTED, but only alive! Alebo hľadajú sa programátori, marketéri, bloggeri, grafici…

23.09.2012

Start up projekt feegloo.com prináša novú príležitosť, ako sa môžete stať súčasťou realizačných tímov zaujímavých projektov, spolupracovať na nich, ovplyvňovať ich smerovanie a podieľať sa na ich zisku. V hre je veľmi veľa, pre členov, ktorí sa zapoja do projektov cez feegloo.com je v niektorých prípadoch vyčlenených až 60% zisku z projektov. A to môže byť pri [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 38050x
Priemerná čítanosť článkov: 1812x

Autor blogu

Kategórie