Založ si blog

Úvodná stránka a odchod návštevníkov

Možno to poznáte, spúšťate nový projekt, máte za sebou mnoho prebdených nocí. Celý realizačný tím je plný očakávaní, prebehli prvé testy, všetko sa zdá byť v poriadku. Zámer máte výborný, novej službe veríte. A potom to príde. Deň D, keď projekt vystavíte tomu najväčšiemu testu, realite. Toto sme pred pár dňami opäť raz absolvovali aj my. Spustili sme projekt WokingPark. Hneď prvé reakcie verejnosti boli od začiatku veľmi pozitívne. Áno, veď projekt sa venuje veľmi dôležitej oblasti nášho života, našim pracovným príležitostiam. Ako dopadli prvé testy? Po troch týždňoch od spustenia stránky môžeme z pocitov skonštatovať, že projekt má veľkú šancu na úspech, ale ešte je potrebné zasiahnuť do niektorých procesov. Zatiaľ najväčšie prekvapenie nás čakalo na úvodnej stránke. Otestovali sme si ako funguje jej dizajn v praxi. Projekt WokingPark sme na začiatku spustili s takouto obrazovkou:

Táto obrazovka obsahovala všetky informácie, ktoré sme považovali, že je potrebné povedať všetkým návštevníkom hneď na začiatku. Po týždni pozorovanie sme namerali 51% odchod návštevníkov z hlavnej stránky. Čo je podľa nás veľmi vysoké číslo na to koľko úsilia nás stálo to rozloženie a funkčnosť pripraviť. Ďalší týždeň sme sa teda rozhodli pre podstatnú zmenu dizajnu hlavnej stránky. Prerobili sme ju do tejto podoby :

Čo sa udialo? Odchod návštevníkov priamo z úvodnej stránky poklesol na 21%. Čo sa už javí ako omnoho prijateľnejšie číslo. Zadá sa, že len málokoho nechá jednoduchý vyhľadávací riadok prilepený do stredu obrazovky ľahostajným. Čo z toho vyplýva? Každému, kto sa snaží profesionálne venovať internetovému biznisu, je jasné, že návštevníka je potrebné zaujať za veľmi krátku chvíľu, pretože inak stránku opúšťa. Poučením ale nie je táto informácia. Poučením je, že akokoľvek sa budete snažiť a teoretizovať nad tým, čo je a čo nie je dobre navrhnuté, v praxi vám to nič nepomôže. Jediné čo pomôže je pustiť stránku do reálneho života a pozorne sledovať čo sa deje. Po spustení projektu kódovanie stránky nekončí, skôr naopak, začína. Musíte byť veľmi citlivý na údaje a pripravený operatívne riešiť zmeny. My sa teraz púšťame do prekopania sledu obrazoviek vo vnútri, aby sme dosiahli lepšie čísla pri zadávaní pracovných profilov na počet návštevníkov. PS: V tomto blogu budeme pravidelne popisovať naše kroky, ktorými sa snažíme službu upravovať a vylepšovať. Ak podnikáte alebo chcete podnikať v oblasti internetu, hádam sa vám to oplatí sledovať :) .

Rakúski hotelieri už čoskoro obdržia prehľady o záujemcoch na sezónne práce.

28.09.2012

Hotelieri v rakúskych Alpách sa začínajú pripravovať na prichádzajúcu sezónu. Tak ako aj po minulé roky, tak aj teraz budú hojne využívať slovenskú a českú pracovnú silu. WorkingParku už o týždeň začne aktívne rozosielať informácie o záujemcoch, ktorí sa prihlásili na tieto práce. Preto ak máte záujem uchádzať sa o tieto sezónne práce, vytvorte si pracovný [...]

WorkingPark hýbe pracovnou silou v slabších regiónoch

27.09.2012

Regióny s vysokou nezamestnanosťou dostanú novú injekciu. WorkingPark prináša nástroj, ktorým sa mu darí rozhýbať pracovnú silu. Dôležité je aby boli ľudia ochotní vycestovať za prácou. Nezáleží na tom, či sú uchádzači ochotní vycestovať len po hranice štátu alebo nemajú problém s prácou v zahraničí.Dôležité je aby pracovná sila, ktorá čaká doma [...]

WANTED, but only alive! Alebo hľadajú sa programátori, marketéri, bloggeri, grafici…

23.09.2012

Start up projekt feegloo.com prináša novú príležitosť, ako sa môžete stať súčasťou realizačných tímov zaujímavých projektov, spolupracovať na nich, ovplyvňovať ich smerovanie a podieľať sa na ich zisku. V hre je veľmi veľa, pre členov, ktorí sa zapoja do projektov cez feegloo.com je v niektorých prípadoch vyčlenených až 60% zisku z projektov. A to môže byť pri [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 38013x
Priemerná čítanosť článkov: 1810x

Autor blogu

Kategórie