Seth Godin vás správne naladí pre vlastné projekty

20. septembra 2012, martinmfx, Nezaradené

Čítali ste už niekedy motivačné knižky? Ak áno, tak určite poznáte ten pocit opojenia, ktorým vás dokážu naplniť do ďalších dní. Pár dní radosti, dobrého pocitu, no postupne sa to vytratí. Po pár dňoch, možno hodinách celá eufória upadá a vy ste opäť v starých koľajach.

V prípade, že vaše opojenie malo aj reálny základ, na ktorom ste mohli začať budovať, je škoda že sa vytratí. Prečo ale počiatočná eufória upadá? No jednoducho preto, lebo ste na dôvod toho čo ju vyvolalo, už zabudli. Vyskúšajte si prečítať niektoré pasáže znova a opäť sa dostanete sa do podobného stavu, ako keď ste ich čítali prvý krát. Nie nadarmo sa vraví, že opakovanie je matka múdrosti.

To čo vás motivuje k lepšej nálade a lepším výkonom, si musíte opakovať znova a znova.

Túto skutočnosť si určite veľmi dobre uvedomuje marketingový guru Seth Godin. Je mu jasné, že opakovanie je matka múdrosti a preto svojich čitateľov a fanúšikov dnes a denne bombarduje krátkymi motivačnými správami. Opakovane nabáda k akcii a každodenne ich dostáva do malej eufórie.

Je až neuveriteľné, ako triafa do čierneho a motivuje k akcii.

Rozhodol som sa, že ako prejav úcty k tomuto autorovi budem pravidelne publikovať komentáre k jeho príspevkom a porovnávať ich s každodennou realitou, ktorú zažívame pri našich vlastných projektoch. Teším sa na toto dobrodružstvo.