Založ si blog

Pre lepšie úrady!

Určite ste to už zažili. Dôjdete na úrad, potrebujete niečo vybaviť. Musíte bojovať s úradníkmi a odchádzate rozčarovaní, sklamaní alebo zaskočení. Len málokedy vás prístup a komunikácia s úradmi poteší alebo vám úradníci ochotne pomôžu. Česť výnimkám.

Úradníci po nás vyžadujú striktné dodržiavanie zákona, vystavujú nás zložitým byrokratickým postupom. Bohužiaľ, zákony sami mnohokrát nedodržiavajú. Veľmi často máme pocit, že vec, ktorú má daný úradník na starosti, robí akoby po prvý krát. Je to zarážajúce.

Máme záujem túto situáciu riešiť. Pripravili sme program, ktorý vám umožní jednoducho a anonymne zaslať podnet na konkrétneho zamestnanca alebo úrad.

Napíšte nám cez http://www.tienovavlada.sk/?p=697 , čo sa vám na úrade prihodilo. Popíšte problém, identifikujte úrad alebo oddelenie. Ak chcete, môžete uviesť aj meno zamestnanca alebo číslo dverí, aby bola správa čo najadresnejšia. Správu, ktorú od vás dostaneme, naformulujeme tak, aby nebola ohrozená vaša anonymita a spĺňala právne požiadavky. Text zverejníme na stránke www.tienovavlada.sk a odošleme kompetentným nadriadeným. Počkáme na ich vyjadrenie a zverejníme aj to.

Len takto si vieme predstaviť realizáciu zmeny zvonka. Neustále bombardovanie skutočnými sťažnosťami by nemalo nechať nikoho dlho ľahostajným. Je potrebné, aby úradníci vedeli, že sa o ich chybách a (ne)profesionalite môže ľahko dozvedieť každý, vrátane ich nadriadených. Okrem toho, kompetentní úradníci dostanú priestor na vyjadrenie sa k veci priamo pod vašimi námietkami. Budete môcť s nimi anonymne komunikovať.

Lenže budeme motivovať aj pozitívne. Zanechajte nám aj správy, ktoré môžu byť prejavom vďaky za ukážkový prístup úradov alebo ich zamestnancov. Zverejníme aj to. Veríme v silu pozitívnej motivácie. Keď to niekde ide, tak prečo by to nemohlo ísť všade?

Výsledkom má byť zlepšenie terajšieho stavu. Zníženie počtu nepríjemných chvíľ pri kontakte s úradmi a apel na zákonodarcov ohľadne odstránenia zbytočných byrokratických postupov.

 

 

Rakúski hotelieri už čoskoro obdržia prehľady o záujemcoch na sezónne práce.

28.09.2012

Hotelieri v rakúskych Alpách sa začínajú pripravovať na prichádzajúcu sezónu. Tak ako aj po minulé roky, tak aj teraz budú hojne využívať slovenskú a českú pracovnú silu. WorkingParku už o týždeň začne aktívne rozosielať informácie o záujemcoch, ktorí sa prihlásili na tieto práce. Preto ak máte záujem uchádzať sa o tieto sezónne práce, vytvorte si pracovný [...]

WorkingPark hýbe pracovnou silou v slabších regiónoch

27.09.2012

Regióny s vysokou nezamestnanosťou dostanú novú injekciu. WorkingPark prináša nástroj, ktorým sa mu darí rozhýbať pracovnú silu. Dôležité je aby boli ľudia ochotní vycestovať za prácou. Nezáleží na tom, či sú uchádzači ochotní vycestovať len po hranice štátu alebo nemajú problém s prácou v zahraničí.Dôležité je aby pracovná sila, ktorá čaká doma [...]

WANTED, but only alive! Alebo hľadajú sa programátori, marketéri, bloggeri, grafici…

23.09.2012

Start up projekt feegloo.com prináša novú príležitosť, ako sa môžete stať súčasťou realizačných tímov zaujímavých projektov, spolupracovať na nich, ovplyvňovať ich smerovanie a podieľať sa na ich zisku. V hre je veľmi veľa, pre členov, ktorí sa zapoja do projektov cez feegloo.com je v niektorých prípadoch vyčlenených až 60% zisku z projektov. A to môže byť pri [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 37965x
Priemerná čítanosť článkov: 1808x

Autor blogu

Kategórie