Založ si blog

Prečo sa nesprávate ako investor?

Stavia sa nová bytovka, záujemci o nové byty sa stretávajú s realitným agentom alebo v šťastnejších prípadoch priamo so zástupcom „investora”. Prezerajú sa projekty, robia sa obhliadky bytov, vyberá sa vhodné riešenie, kalkulujú sa ceny, zisťujú sa finančné možnosti.

Kto je v tejto situácii vlastne investor?

Môj názor je, že investorom ste vy,  klienti, nie developer. Klient je predsa ten, ktorý nakoniec zainvestuje do hotového diela. Ten, ktorý bude s týmto rozhodnutím žiť omnoho dlhšiu dobu ako developer, a už vôbec nie realitný agent. Developera, i napriek tomu, že ním väčšinu dňa som, vnímam ako sprostredkovateľa. Sprostredkovateľa, ktorý musí vhodne poprepájať určité obchodné zručnosti, odborné znalosti a skúsenosti, zabezpečiť financie a sprostredkovať predaj svojho diela klientovi (investorovi). Developera by som ako investora vnímal jedine v tom prípade, keď by dielo realizoval z interne získaných zdrojov, prípadne by dielo ďalej nepredával, ale sám užíval alebo prenajímal. S takouto myšlienkou v hlave sa denne stretávam s množstvom klientov a práve takýto môj pohľad na nich považujem za jeden z rozhodujúcich momentov, prečo som v predaji bytov budúcim vlastníkom celkom úspešný. Človek totižto tieto veci podvedome cíti.

Prečo sa teda len máloktorý zákazník správa ako investor?

Pretože v nás všetkých je slovo investor zažité ako niečo nedosiahnuteľné, ako niečo, čo si môžu dovoliť o sebe tvrdiť len tí bohatší.

Nedajte sa zmiasť nepravdami a správajte sa vy ako investor. Analógiu takto alebo inak obráteného modelu dokážete určite objaviť aj v iných životných situáciách. Mnohokrát stojíme v pozícii, ktorá nám umožňuje ďaleko lepšie postavenie ako si uvedomujeme. Platí to či v súkromnej sfére, alebo na úradoch.

Zamýšľajte sa častejšie nad tým, kto stojí oproti vám, a skúste si vybojovať aspoň dočasne lepšie postavenie! Rozhodnite sa, či si vás tí druhí majú vážiť pre vašu čestnosť, priamosť, spravodlivosť, ale aj prísnosť. Alebo si vás majú vážiť iba naoko, pre vašu mäkkosť, plachosť, nevedomosť, či iné, pre tých oproti vám stojacich vhodné vlastnosti.

 

Rakúski hotelieri už čoskoro obdržia prehľady o záujemcoch na sezónne práce.

28.09.2012

Hotelieri v rakúskych Alpách sa začínajú pripravovať na prichádzajúcu sezónu. Tak ako aj po minulé roky, tak aj teraz budú hojne využívať slovenskú a českú pracovnú silu. WorkingParku už o týždeň začne aktívne rozosielať informácie o záujemcoch, ktorí sa prihlásili na tieto práce. Preto ak máte záujem uchádzať sa o tieto sezónne práce, vytvorte si pracovný [...]

WorkingPark hýbe pracovnou silou v slabších regiónoch

27.09.2012

Regióny s vysokou nezamestnanosťou dostanú novú injekciu. WorkingPark prináša nástroj, ktorým sa mu darí rozhýbať pracovnú silu. Dôležité je aby boli ľudia ochotní vycestovať za prácou. Nezáleží na tom, či sú uchádzači ochotní vycestovať len po hranice štátu alebo nemajú problém s prácou v zahraničí.Dôležité je aby pracovná sila, ktorá čaká doma [...]

WANTED, but only alive! Alebo hľadajú sa programátori, marketéri, bloggeri, grafici…

23.09.2012

Start up projekt feegloo.com prináša novú príležitosť, ako sa môžete stať súčasťou realizačných tímov zaujímavých projektov, spolupracovať na nich, ovplyvňovať ich smerovanie a podieľať sa na ich zisku. V hre je veľmi veľa, pre členov, ktorí sa zapoja do projektov cez feegloo.com je v niektorých prípadoch vyčlenených až 60% zisku z projektov. A to môže byť pri [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 37960x
Priemerná čítanosť článkov: 1808x

Autor blogu

Kategórie